Καλοκαίρι στο μπαλκόνι με δροσερή σπιτική λεμονάδα!
Γευστική και αναζωογονητική με πολλά πολλά παγάκια ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους!
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Τη βρήκα εδώ: www.annamariabarouh.gr
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα), τα ξύνουμε στον τρίφτη και τα στίβουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για δυο ώρες (πού και πού τα ανακατεύουμε).
Έπειτα το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στο νερό.
Tips: Σερβίρουμε τη λεμονάδα πολύ παγωμένη με αρκετά παγάκια και φύλλα δυόσμου
Επειδή δεν είχα φύλλα δυόσμου για να τη σερβίρω (και ένα πράσινο χρωματάκι το 'θελε) έβαλα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε νερό και το κανα πράσινα παγάκια.
Γευστική και αναζωογονητική με πολλά πολλά παγάκια ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους!
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Τη βρήκα εδώ: www.annamariabarouh.gr
Υλικά:
- 4 λεμόνια
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ λίτρο νερό
- λίγο δυόσμο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα), τα ξύνουμε στον τρίφτη και τα στίβουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για δυο ώρες (πού και πού τα ανακατεύουμε).
Έπειτα το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στο νερό.
Tips: Σερβίρουμε τη λεμονάδα πολύ παγωμένη με αρκετά παγάκια και φύλλα δυόσμου
Επειδή δεν είχα φύλλα δυόσμου για να τη σερβίρω (και ένα πράσινο χρωματάκι το 'θελε) έβαλα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε νερό και το κανα πράσινα παγάκια.
Στην υγειά σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου