Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Διακοσμητικά μπουκάλια με decoupage

Αυτές τις μέρες ασχολήθηκα με το decoupage πάνω σε μπουκάλια.
Επειδή όμως βιαζόμουν να εφαρμόσω την τεχνική στα μπουκαλάκια μου, δεν πήγα να αγοράσω τα σωστά υλικά για την προετοιμασία του μπουκαλιού (απ΄ ό,τι είδα στο internet χρειάζεται πρώτα gesso; αστάρι;).
Έτσι τα λαθάκια του τα ψιλοέχει, όπως και τις ζάρες, που δεν μπορώ με τίποτα να αποφύγω!
Στην αρχή απογοητεύτηκα παρα πολύ.
Ωστόσο στο δεύτερο μπουκάλι μάλλον τα πήγα λίγο καλύτερα.

 
 
 
Καμία συμβουλή από τους "μετρ" της τεχνικής; 
 
Απορία: Μήπως ξέρει κανείς έναν οικονομικό/εναλλακτικό τρόπο για το αστάρωμα;
 

3 σχόλια:

  1. Χαρούλα μαιτρ του είδους δεν θεωρούμαι ούτε με σφαίρες, ειδικά τα μπουκάλια τα παλεύω ακόμα και ικανοποιημένη δεν είμαι.Θα σου πω τα εξής ¨το αστάρι χρειάζεται οπωσδήποτε (και μάλιστα ει δυνατόν 2 χέρια για να στρώσει καλλίτερα το ακρυλικό χρώμα πάνω (γι αυτό που κάνει διαφάνειες). Γα Οικολογικό δεν γνωρίζω γιατί παίρνω απο τα είδη χειροτεχνίας,πολλές όμως φίλες παίρνουν απο τα χρωματοπωλεία, οπότε εκεί ρωτάς
    Επίσης αν θες ν αποφύγεις τις ζάρες στη χαρτοπετσέτα θα χρησιμοποιείς Βενζινόκολα σε σπρέυ (UHU, αλλά έχει μία πολύ καλή και το ΠΛΑΙΣΙΟ)Μπορείς να τη δουλέψεις άνετα αφού κολλάει-ξεκολλάει και ξανακολλαει όσες φορές χρειαστεί μέχρι την τελική εφαρμογή. Δεν θα ξαναδείς ζάρα υπόσχομαι,αν και οι κυλινδρικές επιφάνειες έχουν τη μεγάλη δυσκολία ούτως ή αλλως. Γι αυτό σ αυτές η εφαρμογή γίνεται τμηματικά(κομματάκια δηλ. χαρτοπετσέτας) ή με κοψίματα σε σημεία που μπορείς μετά να κλέψεις και να μη φαίνεται τίποτα!
    Ελπίζω να βοήθησα,αν και η αρχή σου μόνο απογοητευτική δεν τη λες.
    καλό Σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  2. Τελικά η Χαρά σου τα είπε όλα τα μυστικά!!!!Καλή επιτυχία και στις επόμενες προσπάθειες!!!Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές της είναι σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή