Προχθές πήρα από τη λαϊκή ωραιότατα κόκκινα πομοντόρια. Επειδή όμως σκέφτηκα, αν τα φτιάξω σάλτσα οι ντομάτες με τόση ώρα βράσιμο θα χάσουν τις βιταμίνες τους, έκανα το εξής: τις ξεφλούδισα, έβγαλα ζουμιά και σπόρια, τις πέρασα από το μούλτι και γέμισα 30 πλαστικά ποτηράκια. Τα έκλεισα με διαφανή μεμβράνη και κατευθείαν στην κατάψυξη. Ευτυχώς έχω μπόλικο χώρο. Κάθε ποτηράκι αρκεί για ένα μαγείρεμα. Λέω να φτιάξω κι άλλα την άλλη εβδομάδα.
Και επειδή σήμερα μ' έπιασε πολλή προκοπή, έφτιαξα και μια νοστιμότατη μαρμελάδα δαμάσκηνο. Μμμμμμμ........
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/marmelada-damaskino-2.html
Δεν τη χορταίνω!
Μέσα στο γιαούρτι, πάνω σε φρέσκο ψωμάκι, πάνω σε παγωτό ...όπου θες πάει.
Μαρμελάδα δαμάσκηνο; δεν δοκιμάσει. Λες να φτιάξω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο νοικοκυρά μου!
Ωραία ιδέα για τη ντομάτα!!και εύκολη και πιο φυσική!!! Το δαμάσκηνό σου φαίνεται καταπληκτικό!!!Μπράβο σου νοικοκυρούλα μου!! Οι φωτογραφίες από τις διακοπές σου απίθανες!! ευχαριστούμε για το ταξίδι που μας πρόσφερες!!!φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή